Droëvrugte stafies
Glutenvry
Paleo
AIP
Die vrugte wat ek gebruik het |
Die mengsel in n 20x20 cm bak gedruk |
Sny in netjiese blokkies |
Droëvrugte stafies
Bestanddele
200 gram gedroogde vye
60 gram goue gedroogde
rosyne/sultanas
240 gram Bosbessies (Natures
Choice dried Cranberries)
120 gram gedroogde
perskes/appelkosies
120 gram Natures Choice
fyn klapper (nie klappermeel nie)
¾ teelepel kaneel
½ teelepel goeie fyn sout
Metode
1. Sny die gedroogde vye,
appelkosies of perskes in kleiner stukkies.
2. Voeg al die
bestanddele in 'n voedselverwerker en verwerk tot die mengsel soos nat sand
lyk, dit is reg as jy 'n balletjie daarvan kan maak. Skakel die masjien met
tussen poses af anders kan jy die verwerker dalk uitbrand.
3. Voer 'n 20x20 cm bak
uit met bakpapier. Sny die papier groot genoeg sodat dit oor die rante van die
bak hang want dit maak dit net makliker om uit te haal.
4. Druk die mengsel
eweredig in die pan en maak dit gelyk met die onderste deel van 'n glas.
5. Plaas dit in die
vrieskas vir 30 minute, haal dit uit en verwyder die droëvrugte mengsel met
behulp van die bakpapier wat oorhang.
6. Sny dit in 16 vierkante en stoor in 'n
lugdigte houer met waspapier tussenin.
No comments:
Post a Comment