Tuesday, 3 May 2016

Lekkers

Droëvrugte stafies

Glutenvry

Paleo

AIP


Die vrugte wat ek gebruik het


Die mengsel in n 20x20 cm bak gedruk

Sny in netjiese blokkies

 


Droëvrugte stafies


Bestanddele

200 gram gedroogde vye
60 gram goue gedroogde rosyne/sultanas
240 gram Bosbessies (Natures Choice dried Cranberries)
120 gram gedroogde perskes/appelkosies
120 gram Natures Choice fyn klapper (nie klappermeel nie)
¾ teelepel kaneel
½ teelepel goeie fyn sout

Metode

1. Sny die gedroogde vye, appelkosies of perskes in kleiner stukkies.
2. Voeg al die bestanddele in 'n voedselverwerker en verwerk tot die mengsel soos nat sand lyk, dit is reg as jy 'n balletjie daarvan kan maak. Skakel die masjien met tussen poses af anders kan jy die verwerker dalk uitbrand.
3. Voer 'n 20x20 cm bak uit met bakpapier. Sny die papier groot genoeg sodat dit oor die rante van die bak hang want dit maak dit net makliker om uit te haal.
4. Druk die mengsel eweredig in die pan en maak dit gelyk met die onderste deel van 'n glas.
5. Plaas dit in die vrieskas vir 30 minute, haal dit uit en verwyder die droëvrugte mengsel met behulp van die bakpapier wat oorhang.
 6. Sny dit in 16 vierkante en stoor in 'n lugdigte houer met waspapier tussenin.

No comments:

Post a Comment