Saturday, 16 April 2016

Mocha Sjokoladekoek



MOCHA EN SJOKOLADEKOEK

Glutenvry, verfynde suikervry, Suiwelvry, Low-Carb
 

Bestanddele
Droë bestanddele
½ koppie klapper meel
½ onversoete kakao
2 teelepels glutenvry bakpoeier
¼ teelepel sout
1 koppie Erythritol
Nat bestanddele
6 groot eiers
½ koppie klapper melk of Amandelmelk
½ koppie water
½ koppie klapper olie gesmelt (ek hou van Quinn’s) maar as botter jou nie affekteer nie gebruik dit eerder.

 Versiersel 

2 ryp avokadopere
½ koppie onversoete kakao
½ koppie of meer na smaak heuning
½ teelepel vanielje
Knypie sout
½ teelepel Psyllium Husk
2 eetlepels sterk koffie

Metode

1. Voorverhit oond tot 180 C
2. Sny bakpapier en plaas in 2 koekpanne met 'n 20 cm deursnee en spuit goed of smeer dit goed met klapperolie
3. Sif die droë bestanddele 2x
4. Klits die nat bestanddele saam en roer dit met 'n ballon klitser by die droë bestanddele.
5. Deel die beslag eweredig tussen die twee panne.
6. Bak vir 25 minute of tot gaar, oppas vir droog bak.
7. Laat in die panne afkoel en keer dan op 'n rakkie uit.

Versiersel

Metode 

1. Sny en ontpit die avokadopere, skep die vlees uit en plaas dit in 'n voedselverwerker (dit gee 'n baie gladde tekstuur)
2. Voeg al die ander bestanddele by die avokadopere en blits dit tot alles goed gemeng en glad is.
Samestelling van die koek

1. Neem een van die lae en plaas dit op 'n mooi bord, smeer van die versiersel op, plaas die tweede laag op en smeer van die versiersel bo op en langs die kante.
3. As daar versiersel oorbly eet dit as 'n sjokolade mousse
4. Hou in die yskas. 

WENK
Laat die koek vir 'n paar uur staan, dis die volgende dag nog beter.


No comments:

Post a Comment