Monday, 23 May 2016

TERTE


ONDERSTEBO PEERTERT
Glutenvry, Paleo en AIP

Bestanddele
1 groot peer (nie te ryp nie)
½ koppie klappermeel
¼ koppie arrowroot
1 teelepel koeksoda
¼ teelepel sout
1 teelepel kaneel
1 ½ teelepel gemmer
⅓ koppie klapperolie
⅓ koppie heuning
4 eetlepels fyngedrukte baie ryp piesang
2 eetlepels gelatien, plus ½ koppie koue water (dit is die plaasvervanger vir die eiers)

METODE
1. Voorverhit die oond 180 ˚C
2. Neem 'n klein tertpan van 20 cm, voer dit met bakpapier en smeer goed met klapperolie.
3. Skil die peer, sny in die helfte en sny dan in dun skywe in 'n sirkel uit op die bakpapier.
4. Sprinkel die gelatien oor die koue water en los om te spons.
5. Meng al die droë bestanddele saam in 'n klein mengbak.
6. Verhit die klapperolie en heuning in 'n klein kastrol, dit moet nie kook nie, verwyder van die stoof plaas die gesponsde gelatien daarin en roer vinnig tot die gelatien gesmelt is.
6. Voeg die gelatienvloeistof by die droe bestanddele en meng goed.
7. Gooi dit oor die pere en bak vir 35 minute of tot die middel gestol en gaar is.
8. Laat die koek in die pan afkoel voor jy dit uitkeer.


No comments:

Post a Comment