Thursday, 14 April 2016

Glutenvry Melktert




GLUTENVRY
VERFYNDE SUIKERVRY
SUIWELVRY
MELKTERT
Glutenvry, verfynde suikervry, Suiwelvry 





Gutenvry kors

Die kors is wonderlik want dit word nie sag nie en behou sy vorm wanneer jy die melktert uitskep.
 

Bestanddele

½ koppie Mielieblom
½ teelepel sout
⅓ koppie gesmelte klapperolie (ek gebruik Quinn’s, die reuk en smaak is vir my die beste)
⅓ koppie melk
1 teelepel vanielje
1 eetlepel suiker
1 eier
⅓ koppie klappermeel
½ – 1 koppie ekstra Mielieblom (genoeg om 'n deeg te vorm)

Metode

1. Plaas die ½ koppie mielieblom, ⅓ klappermeel, suiker en die sout in 'n mengbak.
2. Meng die gesmelte klapperolie, vanielje en melk, voeg die geklitste eier by.
3. Voeg die vloeistof mengsel by die droƫ mengsel en meng goed.
4. Voeg die oorblywende mielieblom by, (begin met 'n ½ koppie op 'n slag)
5. As die deeg nog te pap is voeg die res van die mielieblom by.
6. Die deeg moet voel en lyk soos regte pasteikors deeg.
7. Druk die deeg in kleiner indiwiduele pannetjies of in 'n groot tertpan.
8. Bak in 'n voorverhitte oond van 180˚C vir 15 minute.
9. Gooi die gaar melktertpap in die kors.   




Glutenvrye Melktert vulsel




Vulsel

Kook saam

4 koppies plus 1/4 koppie volroom melk of  Amandelmelk

½ koppie Suiker/ Xylitol/Erythritol of heuning

3 Eetlepels botter (laat uit as jy laktoos sensitief is)

'n knippie sout

3 eiers

95 g maizena

1 t vanielje



METODE

1. Verhit 4 koppies melk, haal van die plaat af as dit begin borrels maak.

2. Neem die maizena en meng dit met die 1/4 koppir melk tot 'n gladde pasta.

3. Roer die pasta by die warm melk terwyl jy dit aanhoudend roer (dit kan maklik aanbrand)

4. Haal van die plaat af.

5. Klits 3 eiers goed en voeg vanielje by, neem n koppie van die melktertpap en voeg dit bietjie vir bietjie by en die geklitste eiers terwyl jy dit vinnig roer.

6. Voeg die eiermengsel by die melktertpap en roer vinnig, plaas die pot terug op plaat en laat dit saggies prut vir 5 minute, bly roer anders brand dit aan.

7. Skep gaar vulsel in die vooraf gebakte tert kors.

8. Sprinkel 'n bietjie kaneel oor en laat goed afkoel in die yskas voor jy dit sny.




No comments:

Post a Comment